lørdag 30. juli 2011

Marknadsføring

Me må nok i tenkeboksen når det gjeld marknadsføringa av Store Ringheim. Med hederleg unnantak av venegjenger og fødselsdagar så er det litt lite vanleg trafikk av folk som vil eta godt eller berre drikka litt godt mikrobrygga øl eller vin.
Me har stort sett berre marknadsført oss gjennom denne bloggen og Facebook så langt og det har bringa passeleg med gjester for oss til å øva oss på men no er me såpass røynde at me kan takla litt meir :)
Me har prøvd med eit par lysingar i lokalavisa og fekk litt resultat av det - men det kosta litt meir enn det smaka så det kjem nok ikkje til å verta den vanlege kanalen vår.
Me har no byrja så smått å distribuera eit lite flygeblad me har laga, det skal verta spanande å sjå kor det virkar. Det vil også verta lagt ut informasjon og bilete via Destinasjon Voss og Hanen (straks me er innmelde).
Marknadsføring må vera presis og det er vanskeleg. Har nokon av dykk lesarar nokon gode råd? Legg dei inn i kommentarfeltet eller send oss ein epost, me set stor pris på tilbakemeldingar:)

onsdag 27. juli 2011

Meny i morgon

Skal prøva meg på hovudrettar for første gong. Har lege litt i hardtrening nokon dagar så eg trur det vil gå bra - kom og prøv då vel :) (om de torer:))





Meny Store Ringheim 28.07.11

Smørrebrød
1.  Leiren røykt aure med stua champignon                  Kr 85,-
2. Leiren røykt aure med reker og svart lodderogn     Kr 85,-
3. Tradisjonsmat skinke med eggerøra                        Kr 85,-
4. Egg med svart lodderogn                                       Kr 85,-
5. Salami med bacon og picles                                   Kr 85,-
6. Roastbeef med bacon og pickles, aioli                    Kr 85,-
7. “Rundtenom” Smørrebrød etter kokkens lune          Kr 85,-
    Tapas og Meze
8. Abondingas, små kjøtkaker i krydra tomatsaus      Kr 85,-
9.    Salte poteter                                                   Kr 60,-
10. Brød med olje og tomatsalsa                               Kr 65,-
11.  Alle rettar med heimelaga aioli og marinerte oliven

Hovudrettar
12. Lambafilet med skogssopp og grønsaker              Kr 285,-
13. Steikt laks med skogssopp og grønsaker              Kr 255,-
14. Vegetar wok                                                      Kr 200,-
     Servert med kokte eller råsteikte poteter,
     Wok`en med nudlar

Dessert og godsaker
15. “Undredalstallerken”,
      vellagra geitost og spekepølsa av geit,
      honning og jordbær.                                     Kr 100
                 
16. Div is frå Alm gard i Feios med
     brownie og jordbær                                      Kr 100,-

Me tilrår sider frå Lekve Gard i Ulvik til smørrebrøda, gjerne den lett sprudlande, tørre “Kvasshovden”. Det passar også godt med Bøyla frå Ægir Bryggeri
Til tapas har me ein litt kraftig raudvin “Gran Feudo Reserva  2005” i flaske eller” Canaletto Primitivo” i glas. Her kan det også passa med Brime Red Lager eller India Pale Ale frå Ægir.
Til dessertane er me attende til Lekve Gard sin tørre sider til isen eller Canaletto raudvin til ost og spekemat, det kan også vera godt med ein  Sumbel Porter frå Ægir, særleg inntil Brownies.

mandag 25. juli 2011

"Rundtenom"

Rundtenom er eit artig uttrykk me plukka opp ein gong i København. I ein liten kjellarkafe serverte dei enkle smørbrød. "Dagens" som det ofta heiter her heime var bytta ut med uttrykket "Rundtenom", forklaringa var at ein bestilte eit smørbrød utan å vita kva ein fekk, det var opp til kokkens "lune".
Skummelt? neidå, ikkje det minste sidan alle danske smørbrød er gode, men litt spennande var det.
Me har vidareført denne tradisjonen og har også "rundtenom" på menyen, skulle gå heilt greitt her på ekstreme Voss :) dessutan er kokken alltid i godt lune når det lid så langt på dagen:) Kom og prøv sjølve - me har ope torsdag til søndag kvar veke frå 15.00 til 24.00

onsdag 20. juli 2011

Smørrebrød

Då skal me ha ope i morgon og på fredag, laurdag skal me i brudlaup til nevøen vår, Morten, så då vert det stengt. Likeeins på søndag. Men så prøver me å koma inn i ein rutine med ope frå torsdag til søndag. Framleis med lett mat sidan det er Svein som kokkelerar, men det er god lett mat.
Me har satsa ein del på Danske Smørrebrød, dette fordi dei er etevenlege og smaksrike og har ein stor variasjon. Med etevenlege meiner eg at pålegget er lagt opp på rugbrød som er lett å skjera med vanleg kniv slik at det er enkelt å eta med kniv og gaffel. Eg har alltid irritert meg på baguettar og doble rundstykke som vel kan sjå lekre ut men dei er umogeleg å eta med verdigheit - reknar med at dei fleste har sølt majones og anna under forsøk på å eta slikt :)
Me har funne ein del oppskrifter i ei bok utgjeve av Ida Davidsen, i tillegg har me funne fram til ein del variasjonar på eiga hand. Sjølv om dei er Danske er råvarene Norske og helst kortreiste, me brukar mellom anna røykt aure frå Stamnes i staden før røgelax og me brukar spekekjøt frå Voss i staden for røget fårekjøtt. Majones, soppstuing og anna vert sjølvsagt laga frå botnen - ingen spann og tuber her.
Så de treng ikkje reisa til Danmark for å eta smørrebrød - stikk berre oppom Store Ringheim :)

søndag 17. juli 2011

Første søndagsmiddag

Det har faktisk vorte ein del tingingar.
No er det full guff på kjøkenet slik at me kan servera topp kvalitet mat. Ingen snarevegar, alt er laga frå grunnen, til og med soppen har eg vore i skogen og henta. Raud piggsopp, ei delikatesse i seg sjølv og endå betre inntil lam eller entrecote. Han er sjølvsagt sjekka av soppkunnige så det er ingen fare :)
Sopp og anna frå naturen vil verta naturlege råvarer på kjøkenet vårt framover, me ser mellom anna fram til ein god bærsesong, vilt og fisk frå vossaelvar og vatn.
Me har intensjonar å verta staden for dei gode smakane :)

lørdag 16. juli 2011

Meny 17.07.2011

Her er menyen for i morgon, berre snadder!


Ope for middagservering frå 15.00 til 20.00. Bord kan tingast på 95406135 eller kom på vona :)





Meny Store Ringheim 17.07.11

Smørrebrød
·       Leiren røykt aure med stua champignon                     Kr 85,-
·       Leiren røykt aure med reker og svart lodderogn        Kr 85,-
·       Tradisjonsmat spekekjøt med eggerøra                       Kr 85,-
·       Egg med svart lodderogn                                               Kr 85,-
·       “Rundtenom” Smørrebrød etter kokkens lune            Kr 85,-
Forrettar
·       Vaktel egg med tilbehøyr                                                Kr 98,-
·       Kokken´s reker på toast                                                  Kr 115,-
·       Varmrøykt laks med sjokolade og wasabi                    Kr 98,-
Hovudrettar
·       Aure frå Lønavatnet på Store Ringheim vis               Kr 220,-
·       Entrecote frå Selheim                                                     Kr 265,-
·       Lam ytrefilet                                                                    Kr 275,-
Dessert og godsaker
·       “Panacotta                                                                      Kr 90,-
·       Div is frå Alm gard i Feios med brownie og jordbær    Kr 100,-
·       Vaniljeis med jordbær                                                   Kr 50,-

mandag 11. juli 2011

Første helg med open restaurant / pub

No sit me litt utslegne etter ein hard byggeinnspurt og ein fin opningskveld. Me hadde ope på laurdag og sundag for folk flest men sidan me ikkje hadde annonsert noko anna enn på Facebook kom det nett passeleg med folk. Me vel å sjå på oss sjølve som "sjarmerande" uerfarne no i byrjinga men me treng nok ei bratt lærekurve i tida framover.
Me serverte småmat som smørbrød av dansk type på rugbrød med pålegg av råvarer frå nærleiken - sjå bileta på tidlegare innlegg, og ein tapastallerk med ulike smakebitar, gaspacho suppe, dippar, marinert oliven og brød med olivenolje. Sjølv om ikkje Geir Helge var på kjøkenet kom me vel i frå maten. Klart det hadde vore kjekkare å hatt ein større meny men den kjem med det første - me treng berre litt tid til å summa oss.

Me sleit nok litt meir med betalingsfunksjonen, me hadde sjølvsagt ikkje prioritert å øva oss med kassaapparatet så der var det litt klabb og babb - me produserte kanskje litt "moro" for talknusaren vår. Me hadde heller ikkje fått inn betalingsterminal så me brukte ei løysing med å tilby å senda faktura. Det er langt frå optimalt for gjestene men terminalen er låva på plass før komande helg så då vert det betre.

I kveld skal me setja saman ein ny meny av småmat for komande helg. Gode smakar skal det verta :)
Den kjem til å verta lagd ut på Facebook i god tid før me har ope, "lik" profilen vår så vert de automatisk oppdaterte.
Velkomne innom!

søndag 10. juli 2011

Bilete frå opninga

På denne linken vil de finna nokre utvalde bilete frå opninga.
Som de ser så var det ein kjekk kveld :)

lørdag 9. juli 2011

Første opningsdag


Då lakkar første opningsdag til endes. Det har ikkje vore spesielt travelt men så har me ikkje annonsert heller, anna enn på Facebook. Dette var medvite gjort sidan me ikkje er heilt innkøyrde i tralten enno  og har eit visst forbetringspotensial. Når det er sagt så er eg relativt viss på at alle dei 20-30 som var innom i ettermiddag og kveld gjekk ut at med eit nøgd smil om munnen.
Kokken vår byrjar ikkje fast før i september så inntil vidare er det Svein som svingar pannar på kjøkenet. Difor vert det kun lett mat som tapas, smørrebrød (Dansk type på lokale råvarer), kaker, is frå Alm gard og ein del anna godt. Solide middagar får de venta med til hausten men då..

Opninga i går gjekk heilt etter planen. Even Rokne kom dalande ned frå sky presis 18.00, han overrekte ei soks til Ordførar Gunn Berit som så klypte snora med god hjelp av barneborna våre Madelein og Nathalie. Deretter song Berit Opheim og Tora Opheim festlyden inn i løa. Der hadde me god, sprudlande sider og eplasjuice frå Nils Lekve i Ulvik og ein solid buffet med tapas kreert av kokken vår, Geir Helge. Innimellom talar både av Jorunn og meg spela dei flinke elvane i Voss Jazzskule under dyktig leiing av John Taylor. Etter at den offisielle delen var over vart mesteparten sitjande fram mot midnatt og kosa seg med prat og godt i glaset.
Litt bilete vil koma når me får tid, inntil vidare må de nøya dykk med eit bilete av smørrebrøda som vart serverte i kveld :)

onsdag 6. juli 2011

Opning

Fredag 8. juli vert det offisiell opning med litt festivitas for innbodne gjester. Første vanlege opningsdag vert laurdag 9. juli med opningstid frå kl 12.00 til kl 24.00.
Litt forseinka dette her etter kva me hadde planlagt men me får sitera Kielland: "De kommer sent skipper Worse, men de kommer godt!"
Kokken vår er ikkje 100% på plass enno, han har oppseiingstid ut august så før den tid vert det ikkje anna enn smakfull småmat som danske smørrebrød, tapas og liknande. Gode middagar vert det når han er vel installert.
Me vil i utgangspunktet prøva å ha ope frå torsdag til søndag, men ser de oss i tunet er det berre å stikka innom uansett.
Det vil verta stengt når me har tingingar på slutta lag. For å følgja med på kva som hender kan de gå inn på Facebook profilen vår og "lika" den, då vert de automatisk oppdaterte på den viktigaste kommunikasjonskanalen vår ut.
Kjem attende med litt bilete og div frå opninga etter fredag.

tirsdag 5. juli 2011

Jordbærsesongen er avlyst

Som de veit driv me med jordbær og torgsal. I år er det triste tilstandar i jordbæråkeren, ja så gale er det at det knappast vert sesong i det heile.
Frosten herja stygt med plantane i oktober i fjor, berrfrost på vat mark med ned mot -20C er ikkje bra for jordbærplantar. Florence gjekk heilt ut, dei tre år gamle plantane er no nedpløyde, der me planta i fjor ettersommar er det no planta nytt med Bounty, frostsvak den og men betre enn Florence.
Det som overlevde frosten har desverre vorte vanstelt litt med omsyn til insektsprøyting. Dei par dagane dette var mogeleg i vår sto tunet bokstaveleg talt på ende så det var umogeleg å få tak i sprøyta, dermed vart det fritt fram for jordbærsnutebilla og ho var ikkje vanskeleg å be.
Resultatet viser seg no - jordbæråker i juli utan raude bær. Trist, men me rister det av oss og satsar på neste år.

mandag 4. juli 2011

Klar til start

Då er me heilt klar til start. Me har planlagt offisiell opning fredag 8. juli. Den kvelden vert for innbedne gjester så første ordinere opningsdag vert på laurdagen den 9. juli.
Heile anlegget er vaska ut, møblar pakka ut og sett på plass, kjøkken, toalett er monterte og prøvekøyrde. Varmepumpe, ølpumper etc er oppe og går.
Me har prøvekøyrd heile anlegget med innbedne gjester. Alt fungerer så no er det opp til oss - me går spanande tider i møte.
Ta ein tur innom då vel :)