fredag 8. mai 2015

17. Mai på Store Ringheim



Me vonar på ein skikkeleg fin 17. mai med sol, bunad, badnatog, kjentsfolk og mykje is, brus og sjokolade. Deretter skøy for ungane på skuleplassane rundt omkring i grendene.

Deretter folkens, om de framleis har krefter att, passar det fint med ein god, avslappande middag på Store Ringheim:)
Me har ikkje noko spesiell meny for dagen men den nye sommarmenyen vår er både spanande og god:)

Me har ope frå fem eller litt før om de ynskjer det, ring og ting på 95406135 eller post@storeringheim.no

Ha ein fin 17.mai:)

tirsdag 5. mai 2015

Sommarmeny 2015

Då er menyen for sommaren 2015 på plass, dvs frå fredag av.

Me har lagt oss skikkeleg i selen og kjøkensjef Joao Pires frå Portugal har laga ein god meny med mange rettar de berre finn her, også nokon med inspirasjon frå det Portugisiske kjøkenet.

Alt er sjølvsagt laga frå botnen og me har funne råvarene så nær som mogeleg t.d. lam og okse frå Selheim, Voss Gardsslakteri. Ramslauk frå Granvin, strutsevenger frå Voss, litt diverse småting i salatane frå bakkane utanføre her, aure frå Hardanger Fjellfisk og god fisk fanga i havet utanføre "Costa del oro" (Vestlandet) frå Domstein.

Vil de ha ei fin og mettande oppleving hjå oss er det berre å ringja og tinga (95406135)

Forrettar

Fargerik melon med skinke frå Tveite Gard                                                                                        Kr 125
Akevittgrava laks med karvebrød, dressing og salat                                                                         Kr 125 Gluten
Dagens suppe                                                                                                                                              Kr 105 Mjølk


Hovudrettar

Bacalau kledd i ramslaukbrød, olivenolje, knepte poter og frest spinat                                        Kr 285 Gluten, fisk
Fjellaurerudl med selleripure, smørpoter og asparges                                                                      Kr 275 Gluten, mjølk. fisk
Dagens fisk                                                                                                                                                  Kr 265 Fisk
Kvitvinbraisert Vossalam med honningglaserte rotgrønsaker, raudvinssaus og poteter          Kr 315
Mogna oksefilet frå Selheim, råsteikte poter, blomkål, gulrot og tartarsaus                                Kr 315 Mjølk
Portugalinspirert svinefilet med julienne, potepai, eplapure og appelsinsaus                             Kr 295 eple, appelsin
Portugisisk kjuklingkorvrulett med regnbogegrønsaker                                                                  Kr 255 Gluten


Dessertar

Creme brulee                                                                                                                                               Kr 110 Egg
Sjokoladefondant med sorbet frå Alm Gard                                                                                         Kr 120 Gluten
Ostatallerken                                                                                                                                              Kr 115 Mjølk
Appelsinmousse                                                                                                                                        Kr 105 Egg, mjølk


Tilbod

   Trerettarmeny                                                                                                                                         Kr 450               
 Firerettarmeny                                                                                                                                          Kr 500